Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild pÄ ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Familjegrupp i Gamla Stan i StockholmInformation om Familjegrupp

Årtal: 1972
KonstnÀr: Pye Engström
Gjutare: OkÀnd
Material: Brons
Lat: 59.323196  Long: 18.06825

 

Om konstverket

Konstverket "Familjegrupp" stÄr pÄ MÀlartorget utanför ingÄngen till tunnelbanestationen, det Àr mamma, pappa och barn i brons. Statyerna kan flyttas inbördes och det Àr nÄgot konstnÀren, Pye Engström, tycker man skall göra.

Konstverket köptes in av Stockholms stad pÄ initiativ av Stockholms StadstrÀdgÄrdsmÀstare Blom. Familjegrupp hade sitt ursprung i konstverket "Lek för Vuxna" som tillverkades i 100 exemplar och som alla stÀlldes ut samtidigt runt om i Sverige under rubriken "Multikonst" och som sÀndes i TV, Äret var 1967.

Sockeln Àr gjord i granit och Àr: 0,5 x 1,7 x 0,8 meter, storlek: Ca 0,95 x 1,7 x 0,8 meter

Info om bilden

Vi Àr tyvÀrr förhindrade att visa bilden pÄ detta konstverk p.g.a. en dom i Högsta Domstolen den 4:e april Är 2016. Du kan lÀsa mer om denna dom hÀr. För att hjÀlpa dig att ÀndÄ kunna se konstverket sÄ kan du klicka pÄ logon av Instagram och/eller Wikipedia under huvudrubriken överst pÄ sidan.

VÀljer du att göra det öppnas en ny flik i din webblÀsare med Instagram eller Wikipedias innehÄll, det Àr m.a.o. inte www.stockholmgamlastan.se och dÀrmed kan vi inte garantera bildens utseende, format eller kvalitet. Alla bilder pÄ Instagram eller Wikipedia skall vara uppladdade av privatpersoner och dÀrmed inte förhindrade att visas.

 

Om Pye Engström

Pye Engström föddes i Danderyd, norr om Stockholm, Är 1928, dotter till agronomen Per Ludvig Nanneson.

Hon studerade vid Konstfack Ären 1945-1948 och dÀrefter pÄ Kungliga Konsthögskolan till Är 1953 samt i Köpenhamn pÄ Det Kongelige Danske Kunstakademin. Hon Àr mest kÀnd för sina skulpturer i sten, som t.ex. Familjgrupp pÄ MÀlartorget i Gamla Stan, UtstrÀckta hÀnder (Palmemonumentet) i Visby, Grotttan i Visby o.s.v.

Hennes konstverk Àr ofta runda och kÀnns mjuka trots det hÄra materialet, mÄnga gÄnger Àr motivet det lekande barnet, den gravida kvinnan eller den slutna mansgestalten. Hon har gjort offentlig utsmyckning i form av Draken och Lekskulptur pÄ Lidingö, Finn och Lekskulptur i Stockholm och Àr representerade pÄ Malmö museum.Test