Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

P-O Gustafsson

Bild på P-O Gustafsson

1951-- - 2001--

Per Olof Gustafsson föddes i Skaraborg år 1951, huset hade torrtoalett på gården så uppväxttiden var ganska enkel. Hans far var trädgårdsmästare.

Han började sin bana som möbelsnickare, avancerade till förman och blev arbetslös när han fyllde 30. Det var då han började intressera sig för konsten och studerade på Hellidens folkhögskola i Tidaholm för att sedan fortsätta på Konstfack (metallinjen).

Han kom aldrig att släppa sin fars trädgårdsmästeri, teman från det var något ständigt återkommande i hans konst. Han arbetade gärna med runda former som många gånger påminde om en sovande fågel.

Han bosatte sig i Skarpnäck där han också hade sin atelje. Han var noga med sin konst och ville inte kompromissa, därför levde han under många år knapert och fick försörja sig på annat. Att gå på bidrag var inte ett alternativ tyckte han och började arbeta som gjutare. Därför är det sannolikt så att modellen av slottet Tre Kronor som står utanför museet Tre Kronor vid det Kungliga slottet är även gjutit av honom själv, några andra uppgifter om gjutare finns inte.

Han dog, troligen av en hjärtattack, år 2001 på väg till arbetet,Test