Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild en telefon mm
En bild på engelska flaggan

Guidningen och stadsvandringen - Gamla Stans sevärdheter

I guidningen och stadsvandringen "Gamla Stans sevärdheter" besöker vi och berättar om de viktigaste sevärdheterna i Gamla Stan, några du säkert redan vet vilka de är men inte kanske kan allt om och några som du troligen har missat. Vi på redaktionen kan kanske mer än några andra om Gamla Stan i Stockholm. Vi kan berätta lite mer än vad som står i turistbroschyrer och på Internet, inkl. vår egen webbplats, om välkända sevärdheter som t.ex. det Kungliga slottet, Storkyrkan, Riksdagshusen, Riddarhuset mm. Vi kan också berätta om sevärdheter du kanske har missat som t.ex. Sveagruppen, maskaronerna, Annexet och några andra. Läs mer nedan.

Gamla Stans sevärdheter

Gamla Stans sevärdheter

I guidningen och stadsvandringen "Gamla Stans sevärdheter" berättar vi och besöker de viktigaste sevärdheterna i Gamla Stan, samt några till som är värda att se och veta mer om men få får chansen då turistbroschyrer mm inte nämner dem. Vi berättar t.ex. om att det Kungliga slottet egentligen är delat i två delar, vi berättar också varför. Vi berättar om Storkyrkan och varför den heter just Storkyrkan.

Vi kommer under guidningen och stadsvandringen "Gamla Stans sevärdheter" gå i Gamla Stans mysiga gränder och små torg. Vi berättar om människor, byggnader och händelser. Vi lyssnar också gärna på önskemål om att se något speciellt som just din din grupp är intresserad av, t.ex. de stora palatsen på Riddarholmen eller husen där dagspressen som Dagens Nyheter och Aftonbladet grundades. Sevärdheter kan ju betyda olika för olika människor.

Tid: 1,5 - 2 timmar
Pris: 2 000 SEK + moms (hela gruppen)
Språk: Svenska eller Engelska

 

Vi är intresserade av mat

Jag accepterar villkoren här

 Test