Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Portalen vid Skeppsbron 16

Information om Portalen vid Skeppsbron 16

Skeppsbron 16

GPS: 59.325106, 18.075428

Portalen vid Skeppsbron 16 byggdes pÄ 1750-talet samtidigt som huset av handels- och köpmannen Joachim Sutthoff. Huset kallas sedan dess för det Sutthoffska huset.

Portalen Àr i stort sÀtt integrerad in i fasaden och har samma typ av sten. LÀngst upp sitter guden Mercurius (handel och köpmÀnnens beskyddare) med sina stiliserade vingar. DÀrunder kommer den stora skulpturen med tvÄ puttin som hÄller ett handelsfartyg, en kogg, i sina hÀnder. Notera vindruveklasarna pÄ var sin sida om figurerna som symboliserar vÀlstÄnd.

BÄde koggen som figurerna hÄller i sina hÀnder som guden Mercurius symboliserar sjöfart och handel och det var exakt det som Joachim Sutthoff sysslade med, framförallt vinimport.

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format, bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 2187 x 5422 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test