Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Portalen vid SjÀlagÄrdsgatan 2

Information om Portalen vid SjÀlagÄrdsgatan 2

SjÀlagÄrdsgatan 2

GPS: 59.325018, 18.072971

Portalen vid SjÀlagÄrdsgatan 2 Àr en av stenhuggarmÀstaren Johan Wendelstams verk i Gamla Stan. Det Bartelska huset pÄ SjÀlagÄrdsgatan 2 byggdes pÄ mitten av 1660-talet av Lydert Bartel. Det var hans far Hans Bartel som som 30 Är tidigare köpte ett gammal stenhus pÄ samma plats som Lydert Àrvde vid sin fars död Är 1664 och dÄ rev för att bygga dagens hus. Portalen i det nya huset skapades av Wendelstam som ocksÄ gjorde dekoren i fasaderna.

Portalen Ă€r gjord i sandsten som högst upp har en kartusch som idag Ă€r tom men dĂ€r det sĂ€kert en gĂ„ng har stĂ„tt nĂ„got, ett ordsprĂ„k, Ă€garens vapen etc. PĂ„ var sin sida om kartuschen stĂ„r tvĂ„ romerska soldater. Över sjĂ€lva porten i bĂ„gen sitter tvĂ„ puttin som hĂ„ller var sin lagerkrans symboliserande Ă€garens framgĂ„ng och rikedom.

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format, bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 3257 x 4971 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test