Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Ryningska palatsets portal

Information om Ryningska palatsets portal

Stora Nygatan 2

GPS: 59.325429, 18.067145

Ryningska palatset huvudportal vid Stora Nygatan 2 Àr sannolikt ritad av arkitekten Simon de la Vallée dÄ det var han som ritade palatset Är 1640 för riksamiralen Erik Ryning.

Portalen Àr bredare och lÀgre Àn de flesta andra portaler och har tvÄ dominerande kvinnoskulpturer, Tron och Hoppet, pÄ var sin sida. Sannolikt Àr dessa tvÄ skulpturer gjorda av skulptören Aris Claezon. Den vÀnstra skulpturen Àr Tron som hÄller bÄda hÀnderna pÄ korset. Den högra skulpturen Hoppet hÄller den högra handen pÄ en sköld med ett kors pÄ medan den vÀnstra handen hÄller en duva.

LÀngs upp pÄ portalen finns amiralen Erik Eriksson Ryning och hans hustru Maria Elisabeth Kurzels vapensköldar, Erik Rynings till vÀnster och Maria Elisabet Kurzel till höger. Under dessa kommer en del ornamentik, en maskaron och sedan den stora valvbÄgen.

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format. Bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 2419 x 2684 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test