Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Portalen vid ÖsterlĂ„nggatan 47

Information om Portalen vid ÖsterlĂ„nggatan 47

ÖsterlĂ„nggatan 47

GPS: 59.323289, 18.073786

Portalen vid ÖsterlĂ„nggatan 47 Ă€r en av de "moderna" portalerna i Gamla Stan. Huset och portalen byggdes Ă„r 1935 Ă„t Generaltullstyrelsen.

Portalen ritades av arkitekten Joel Lundequist och gjordes av skulptören Stig Blomberg i granit. SjÀlva portalen Àr stramt utformad, funktion före form, i granit. Det som dominerar Àr skulpturgruppen ovanför porten. Till vÀnster syns en sittande man som hÄller upp en vapensköld med Generaltullstyrelsens vapen, ett lejon prytt med krona (i fÀrg Àr lejonet gult pÄ en blÄ bakgrund och hÄller ett galler framför sig som saknas pÄ skulpturen) pÄ. Han symboliserar tullens verksamhet till lands. Till höger syns en sjöjungfru med vÄgor som bakgrund symboliserande tullens verksamhet lÀngs de svenska kusterna.

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format, bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 3630 x 5399 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test