Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Portalen vid NygrÀnd 2

Information om Portalen vid NygrÀnd 2

NygrÀnd 2

GPS: 59.325254, 18.074677

Portalen vid NygrÀnd 2 byggdes Är 1651 av borgmÀstaren Hans Hansson (initialer HHS) och hans hustru Christina Jacobsdotter, född Schrimsnoor, (initialer CID) vars initialer syns ovanför Ärtalet (Anno 1651) över dörren pÄ portalen.

Högst upp syns en rundel som ocksÄ har sin motsvarighet pÄ var sin sida om portalen. Under rundeln högst upp finns en ljusglugg som sannolikt Àr av senare datum Àn resten av portalen (det syns pÄ den annorlunda byggstilen), troligen kom den till för att ge lite mer ljus till hallen innanför portalen.

Bredvid portalen pÄ den vÀnstra sidan finns ocksÄ den enda bevarade avloppsrÀnnan i Gamla Stan (ej med pÄ bilden). LÀs mer om den under Utforska/SevÀrdheter/Avlopp förr i tiden.

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format, bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 2705 x 4641 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test