Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Portalen vid Munkbron 17

Information om Portalen vid Munkbron 17

Munkbron

GPS: 59.324148, 18.067263

Portalen vid Munkbron 17 Àr en kopia, inte detalj för detalj men helt klart avseende helheten. Tittar man pÄ Johan Wendelstams portal vid Schantzska huset, Stortorget 20, sÄ ser man att den var förebilden. Arkitekten Erik Josephson gjorde denna portal Är 1922 i röd granit med samma struktur och ornamentik som den vid Schantzska huset

LÀngs upp ser vi tvÄ romerska krigare som skall symbolisera Àgarens makt och styrka men sedan, till skillnad frÄn portalen vid Stortorget, finns ingen kartusch mellan krigarna som Àr relativt normalt. DÀr stÄr ofta Àgarnas namn eller vapensköldar eller nÄgra visa ord etc. Det saknas helt vid Munkbrogatan 17 utan istÀllet finns dÀr ett fönster (ej med pÄ bilden).

Ovanför porten Àr siffran 17 inhuggen som talar om gatunumret. PÄ bÄda sidorna om porten Àr det sedan en struktur i granit som gÄr hela vÀgen ner till gatan. Huset byggdes Ät Ät LifförsÀkrings AB De Förenade och ritades Àven det av Erik Josephoson.

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format, bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 3992 x 5940 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test