Öppna stĂ€ng menyn
En bild pÄ ett stort hus
En bild pÄ ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Portalen vid Kindstugatan 10

Information om Portalen vid Kindstugatan 10

Kindstugatan 10-12

GPS: 59.324646, 18.072263

Portalen vid Kindstugatan 10 Àr inte en av de vackrare i Gamla Stan, faktum Àr att det inte ens Àr en av de mer intressanta. Huset Àr frÄn 1500-talet men ombyggt vid flera tillfÀllen varav ett av de senare var Är 1797 nÀr det Àgdes av sockerbagaren Molins arvingar.

Orsaken vi tagit med denna portal Ă€r att vi fĂ„r frĂ„gor om vad det stĂ„r ovanför porten, det stĂ„r: "WHOL DEM DER DEN HERRN FÜRCHTET UND GROSSE LÜST HAT ZU SEINEN GEBOTEN REICHTUM UND DIE FÜLLE WIRD IM IHREN HAUSE SEYN. Psalm 112 vers 1.3" vilket betyder "SĂ€ll Ă€r den man som fruktar herren och har sin stora lust i hans hus. Gods och rikedom skall finnas i hans hus".

Info om bilden

Bilden Àr fotograferad Är 2016 och gÄr att bestÀlla i högupplöst format, bilden ovan tillhör redaktionen för www.stockholmgamlastan.se. Det gÄr bra att ladda ner bilden för privat bruk och att anvÀnda den pÄ egen hemsida med copyright texten intakt men inte att anvÀnda den pÄ sociala medier, sÀlja eller pÄ annat sÀtt förmedla den till 3:e part.

Ovan bild Àr behandlad i Photoshop men originalbilden Àr bevarad i det högupplösta formatet 3259 x 5000 pixlar i 240 dpi. I den s.k. .psd filen som vi skickar mot ersÀttning ingÄr alla lager inkl. de som ger bilden ovan utseende samt originalbilden.Test