Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Hemligheter i Gamla Stan i Stockholm

Gamla Stan är fullt av hemligheter, vi har valt ut några av dem och som du kan välja via väljaren ovanför, du kan också välja dem på kartan längst ner på sidan.

Bild på hemligheter i Gamla Stan
Copyright © 2016 www.stockholmgamlastan.se

Info om hemligheter i Gamla Stan

I Gamla Stan finns det markeringar i marken på några ställen, de betyder något för den som förstår och vet vad det är. Slottet Tre Kronors sydvästra kanonbastion finns markerad och där kan man själva få en uppfattning om rivningen av Storkyrkans östra kor var en fix idé av en makthungrig kung eller en realistisk handling för att skydda slottet. Det finns markeringar på minst 3 ställen till, vet du var det är?

Det finns en gammal gravsten som försöker hålla tillbaka gamla munkar som är missnöjda efter att ha blivit störda i sin vila och ropar på rättelse. Det finns ett hus med 92 vita stenar som alla är kopplade till Stockholms blodbad år 1520.

Det sitter en kanonkula i en gavel, enligt legenden skjuten av kung Gustav Vasa själva mot en dansk Tyrann. Ja, det finns många hemligheter att se i Gamla Stan, här hittar du några av alla som du kan besöka.

 Test