Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Audioguide - Din guidning i Gamla Stan i Stockholm

Audioguide är för dig som vill gå ha en egen guidning på egen hand och i egen takt med din smartphone eller pad och uppleva Gamla Stan. Du väljer en av audioguiderna längre ner på denna sida, betalar med Visa eller MasterCard kort, får en unik audioguide kod som du skriver in det gula fältet där det står "Audioguide kod" under denna text, sedan kan kan du logga in och starta din audioguide guidning.


Skriv in din audioguide kod i det gula fältet ovan och välj "Logga in" för att starta din audioguidning. Du har max 5 försök att skriva in rätt audioguide kod sedan blockeras du under 2 timmar. Detta är av säkerhetsskäl.

Vill du ge bort en audioguide guidning som presentkort har vi skapat en sådan funktion längst ner på sidan som du kan använda efter att du köpt och fått din unika audioguide kod.

Bild på en audioguide

Information om audioguide guidningarna

Pris

Varje audioguidning kostar 69 SEK (Svenska kronor) och består av 10 st platser som du besöker i Gamla Stan, alla är utmarkerade på en bifogad karta. För varje plats finns en tillhörande ca 3 minuter lång ljudfil. Du måste logga in inom 1 år efter att du betalt för audioguidningen, därefter kan du lyssna på den hur mycket och hur många gånger du vill under 6 timmar. Mer information hittar du längst ner på sidan, villkor, inkl. betalningar, ånger mm för audioguiderna hittar du här.

Betalning sker direkt hos Paysons via deras betalfönster så inga kortuppgifter etc. lagras på denna webbplats av säkerhetsskäl. Payson är ett av Sveriges ledande företag för betalningar på Interntet. Läs mer om Payson här.

Gå till Facebook

Du kan också följa audioguiderna på Facebook där alla som gått en audioguide har möjlighet att kommentera upplevelsen. Det är också på Facebook vi publicerar nyheter, erbjudanden, kommande specialevent mm. Klicka på Facebook logon ovan för att komma till vår audioguide sida på Facebook.

-->

 

Stockholm - Den historiska resan medeltiden

Svenska flaggan

Audioguiden är tillgänglig på Svenska.
Sammanlagd nedladdningsstorlek: Ca 11 Mb.

 

Audioguide guidningen "Stockholm - Den historiska resan medeltiden" tar dig med till medeltidens Stockholm som såg ganska annorlunda ut. Vid 10 st platser kommer vi att berätta om hur staden grundades, varför den ligger där den gör, var namnet kommer ifrån. Du kommer att få besöka den norra porten och se markeringarna för gamla Norrbro, se var avrättningsplatsen låg, uppleva området som kallades för "Helvetet" och även se den gamla första stadsmuren.

Självfallet berättar vi om det äldsta slottet och historien fram till dagens Kungliga slott. Vi berättar om Stockholms blodbad men även om hur det var att handla mat, kläder mm i medeltidens Stockholm. Kort sagt så tar vi dig med på en historisk resa i Stockholm.


 

Stockholm - Sevärdheter i Gamla Stan

Svenska flaggan

Audioguiden är tillgänglig på Svenska.
Sammanlagd nedladdningsstorlek: Ca 11 Mb.

 

Audioguide guidning "Stockholm - Sevärdheter i Gamla Stan" är för dig som vill se det som är viktigast, vackrast, mest betydelsefullt och som man helt enkelt inte skall missa vid ett besök i Gamla Stan.

Vi berättar om det Kungliga slottet på 2 av de 10 platserna vi besöker, Riksdagshuset och alla dess maskaroner, Storkyrkan, Stortorget och andra intressanta byggnader på andra platser. Vi kommer även att ta dig med till den bästa utsiktsplatsen i Gamla Stan där du kan se stora delar av centrala Stockholm. Vi besöker även det kanske viktigast konstverket i hela Stockholm och berättar historien om det stora slaget som var orsaken till att det står där.

Vi kommer även avslöja några av Gamla Stan hemligheter som gör att du själv, även efter audioguidningen är avslutad, kan gå runt och se på byggnaderna i Gamla Stan med helt andra ögon. Kort sagt så kommer du att få besöka det som är mest värt att besöka och lite till.


 

Stockholm - Mord och död, bödeln och andra stackare

Svenska flaggan

Audioguiden är tillgänglig på Svenska.
Sammanlagd nedladdningsstorlek: Ca 11 Mb.

 

Audioguide guidning "Stockholm - Mord och död, bödeln och andra stackare" handlar om Stockholm på medeltiden. Vi besöker 10 ruskiga platser i Gamla Stan där hemska saker har hänt. I Stockholm på medeltiden kunde kvinnor, som straff, kunde få gå halvnakna runt hela staden före de utvisades därför att de begått ett litet brott. Där män slet långa arbetsdagar, dog vid 30 års ålder och straffades för småsaker.

Vi berättar om bödeln, avrättningsplatser, rackare, spöken, bordeller m.m. Vi besöker Helvetet och får reda på hur hårt livet kunde vara förr i tiden. Vi berättar om kvinnor som "Gick med tunnan" och byggde större delen av dagens stora ö som Gamla Stan ligger på, hur avloppen fungerade förr i tiden och om ljugarbänken. Självfallet ingår Stockholms blodbad i berättelserna men även spöken, legender och annat kommer vi att berätta om.


 

Information om audioguiderna

Information

Efter du har betalat kommer du till en sida där du får din audioguide kod, skriv ner och spara den. Du kan nu starta audioguidningen direkt från den sidan eller vänta i maximalt 1 år och när som helst under den tiden logga in högst upp på denna sida. Efter du startat (loggat in till) audioguidningen första gången har du 6 timmar på dig att lyssna på den. Du kan logga ut/in hur många gånger som helst under dessa 6 timmar, du kan också spela upp ljudfilerna hur många gånger som helst. När de 6 timmarna har passerat kan du inte längre logga in utan att betala på nytt. Notera att endast en person (dator/pad/smarttelefon) kan vara inloggad samtidigt.

 

Audioguiden "Stockholm - Den Historiska resan"

Bild på din guide
Hej, jag heter Anders och det är jag som skall guida dig runt i Gamla Stan idag.

Direkt under texten ser du en karta med alla de 10 platserna i audioguide guidningen utmarkerade. Dessa platser motsvaras av bilderna/ljudfilerna under kartan. Bäst är om du börjar med nr 1 och avslutar med nr 10 för då blir "resan" i rätt ordning. Du kan spela upp en plats hur många gånger som helst under 6 timmar från att du loggade in första gången.

Bilden ovanför varje ljudfil har ibland bokstäver markerade och ibland är även föremål mm som ej finns i verkligheten inritade för tydlighetens skull (visas ej i demo versionen), dessa nämns i ljudfilen så det bra om du har bilden uppe på din mobil/pad när du lyssnar och står så du ser samma vy som bilden visar. Det var allt, nu kör vi.

Karta för den Historiska resan medeltiden

Ladda ner kartan som pdf fil (Kartan, med gatunamnen angivna går även bra att skriva ut på en A4 skrivare)
OBS: Kartan i pdf format går ej att ladda ner i detta exempel

OBS: Ljudfilerna på resp. plats nedan är endast en (samma för alla) demoljudfil i exemplet.


Adress: Lejonbacken, högst upp
GPS: 59.327312, 18.071094


Adress: Mynttorget
GPS: 59.32671, 18.068808


Adress: Prästgatan 16
GPS: 59.325878, 18.069066


Adress: Storkyrkobrinken vid Storkyrkan
GPS: 59.325949, 18.070053


Adress: Yttre Borggården
GPS: 59.326349, 18.07016


Adress: Slottsbacken vid Storkyrkan
GPS: 59.325878, 18.071008


Adress: Slottsbacken 4
GPS: 59.325938, 18.072746


Adress: Köpmantorget vid statyn
GPS: 59.325128, 18.073765


Adress: Stortorget 3
GPS: 59.325035, 18.071212


Adress: Stortorget 9
GPS: 59.324865, 18.070643


Skulle du tappa bort din audioguide kod så kontaktar du oss här och anger att du tappat bort din audioguide kod. Vi skickar då koden på nytt till dig, normalt inom en arbetsdag, men endast till den e-postadressen du angivit i samband med betalningen.

 

Presentkort

Svenska flaggan

Presentkort skrivs ut på svenska.

Gör så här. Köp den audioguide guidning du vill ge bort i present. Efter att du betalat får du en audioguide kod, både på skärmen och skickat i ett e-mail till dig. Fyll i audioguide koden i rutan nedan där det står "Audioguide kod". Klicka sedan på "Skapa presentkort"*. Nu kommer en länk till en pdf fil att visa sig under rutan där du fyllde din audioguide kod**.

Klicka på länken så öppnas pdf filen. Spara den på din dator/pad/mobil och skriv sedan ut den på en skrivare så har du ett fint presentkort att ge bort.

OBS: Det är viktigt att du inte loggar in till din audioguidning (det gör du högst upp på denna sida) om du skall ge bort den i present för då gäller den i 6 timmar från du loggat in första gången. Så länge du inte loggat in gäller den 1 år från inköpsdatum. Det är också ditt ansvar som köpare att kontrollera att audioguide koden på presentkoret överensstämmer med det du fick i samband med köpet, kontakta oss omgående om så inte är fallet.

*Du har max 5 försök att skriva in rätt audioguide kod sedan blockeras du under 2 timmar. Detta är av säkerhetsskäl.
**Det går ej att skriva ut ett presentkort efter att första inloggningen till audioguiden har skett


 Test