Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Demokrativerkstaden i Riksdagen i Gamla Stan i Stockholm

Demokrativerkstaden är ett spel för årskurs 7-9 som bygger på pedagogiken upplevelsebaserat lärande. För en dag intar eleverna rollen som ledamöter i riksdagen. Med stöd av en pekplatta samlar de information, förhandlar med varandra och kommer fram till beslut för att lösa sitt uppdrag som folkvalda.

Bild från Demokrativerkstaden i Riksdagen
Bild från Demokrativerkstaden i Riksdagen. Foto av okänd

Bild på en telefon
Bild på hemsida
Bild på e-postikon

LAT = 59.325451, LONG = 18.068272

Info om Demokrativerkstaden i riksdagen, öppettider mm

För information om Demokrativerkstaden, öppettider, handkappanpassning mm så rekommenderar vi ett besök på riksdagens hemsida via hemsideknappen ovan. Besöksadressen är Stora Gråmunkegränd 4.

Innan klassen besöker Demokrativerkstaden bör ni ha tagit del av lärarhandledningen (ladda ner den från Riksdagens hemsida via hemsideknappen ovan). Demokrativerkstaden är en helt ny verksamhet med modern teknik. Det kan hända att problem uppstår under en inkörningsperiod. Visar det sig att tekniken krånglar kommer klassen i stället att bli erbjuden en visning av Riksdagshuset som pågår cirka en timme.

I samband med besöket i Demokrativerkstaden har klassen möjlighet att med sin lärare besöka riksdagens kammare. Detta görs på egen hand, före eller efter spelet i Demokrativerkstaden och utan guide från riksdagen.

Det innebär att läraren med stöd av ett presentationsmaterial kan visa och berätta om arbetet i och kring kammaren. Presentationsmaterialet finns i lärarhandledningen för Demokrativerkstaden, som även innehåller viktig information och tips på förberedelser inför besöket.

Läs mer om detta och mycket mer på Riksdagens hemsida för Demokrativerkstaden här.

 Test