Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Riksdagens åhörarläktare i Gamla Stan i Stockholm

Åhörarläktaren i Riksdagens plenisal rymmer ca 500 personer och är öppen för allmänheten då riksdagsledamöterna har sammanträden där, t.ex. debatter, omröstningar mm.

Bild på Åhörarläktaren
Riksdagens åhörarläktare

Bild på en telefon
Bild på hemsida
Bild på e-postikon

LAT = 59.327651, LONG = 18.067424

Info om Riksdagens åhörarläktare, öppettider mm

För information om plensisalens öppettider, handkappanpassning mm så rekommenderar vi ett besök på riksdagens hemsida via hemsideknappen ovan. Besöksadressen är Riksgatan 3.

Vid besök i riksdagen genomförs säkerhetskontroller. Var på plats i god tid, minst 10 minuter innan besöket börjar. Vissa debatter har många besökare och det kan bli kö till säkerhetskontrollen. Det gäller exempelvis partiledardebatter, den årliga utrikespolitiska debatten och statsministerns frågestund. Räkna med att det då kan ta längre tid än 10 minuter att komma upp till åhörarläktaren.

Väskor och ytterkläder ska av säkerhetsskäl låsas in i förvaringsskåp. Skåpen kräver en tiokrona i deposition som besökaren får tillbaka efter besöket. Ta därför med ett tiokronorsmynt.

Entrén är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Entrén är bemannad dagtid. Talkommunikation till riksdagens larmcentral finns vid entrén.

Det är tillåtet att fotografera från åhörarläktaren utan blixt. Fotografering av anteckningar eller andra dokument på ledamöternas bänkar eller på podiet är inte tillåten.

 Test