Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm

Stockholm marathon i Gamla Stan

Stockholm maraton gick av stapeln första gången den 4:e augusti år 1979, banan var och är 42.195 meter - ett klassiskt maraton m.a.o. Första året deltog 1.946 löpare, år 2010 anmälde sig 20 000 och år 2015 hela 22 000 som f.n. är maxgränsen.

Bild på Stockholm marathon
Stockholm marathon 2015. Foto av okänd

Bild på hemsida

Info om Stockholm marathon

All information om Stockholm marathon, starttider, antal startande, banans utseende mm finns på deras egen hemsidan som du hittar via hemsideknappen ovan.

Stockholm maraton går den sista lördagen i maj eller den första lördagen i juni, beroende på när den dagen infaller. År 2016 var det lördagen den 4:e juni som gällde. Starten var på Lidingövägen och målet var på Stockholms stadion. Man passerade Gamla stan och Skeppbron 2 gånger, en gång på varje varv. Där fanns bl.a. vätskekontroller. Max antal deltagare år 2016 var 22 000 st.

Vill du titta på Stockholm maraton så är platserna längs Sskeppsbron utmärkta ställen att stå, speciellt Logårdsbarriären. Tänk bara på att hela Skeppsbron och stora delar av centrala stan är avstängda för biltrafik under hela maratonloppet. Det kan m.a.o. vara bra att ha god tid på sig och att åka tunnelbanan.

 Test