Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm

Stockholm halvmarathon i Gamla Stan

Stockholm halvmaraton har sin historia i stockholmsloppet från år 1927. Loppet var då 25 km långt och hade några hundra startande. Idag är loppet 21.098 meter långt (exakt hälften av en maraton) och år 2016 var max antal deltagare satt till 18 000.

Bild på Stockholm halvmarathon
Stockholm halvmarathon 2015. Foto av okänd

Bild på hemsida

Info om Stockholm halvmarathon

Stockholm halvmaraton 2016 går av stapeln lördagen den 10:e september. Start är på Gustav Adolfs torg framför Operahuset och mål är på Norrbro, framför Slottet och Riksdagshuset. Start för första grupp sker kl 15.30, deltagarna seedas i åtta grupper som startar med fem minuters mellanrum.

Starten (ca Kl. 15:30) är på Gustav Adolfs torg, efter 12 km passerar löparna över Vasabron in mot Skeppsbron för att efter 20 km åter komma in på Skeppsbron från Södermalm. Se karta på arrangörens hemsida via hemsideknappen ovan.

Vill du titta på Stockholm halvmaraton så är platserna längs Sskeppsbron utmärkta ställen att stå, speciellt Logårdsbarriären. Tänk bara på att hela Skeppsbron och stora delar av centrala stan är avstängda för biltrafik under hela maratonloppet. Det kan m.a.o. vara bra att ha god tid på sig och att åka tunnelbanan.

 Test