Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Terrasser i Gamla Stan Stockholm

Gamla Stan har några terrasser, den mest kända är säkert Högvaktsterrassen där den Kungliga Högvakten finns. Varje terrass har sin egen historia och bakgrund.

Via menyn, som finns längst upp till vänster på denna sida, kan du välja vilken terrass du vill veta mer om. Du kan också välja en terrass via knappen "Välj terrass här" ovanför rubriken på denna sida. Väljer du inget visas denna text som standard.

Bild på en terrass
Evert Taube terrassen


Info om terrasserna i Gamla Stan

En terrass är ett mellanting mellan en väg och ett torg, lite av varje kanske. Det kan också betyda uteplats eller en förhöjd plats omgiven av slänter. Det är svårt att bestämma en av dessa begrepp för terrasserna i Gamla Stan. Det alla har gemensamt är dock att det är en plats för fotgängare och inte bilar.

Terrasserna i Gamla Stan erbjuder alla en god utsiktspunkt över omgivningen. Högvaktsterrassen ger den utan tvekan bästa överblicken över Helgeandsholmen från syd, Västermur ger en fantastisk vy över Riddarfjärden och Stadshuset medan Evert Taube terrassen ger en närkontakt med vattnet och en 180 graders vy över Riddarfjärden. Alla terrasserna är värda ett besök, absolut för fotografen men även för de som gillar att få en överblick över omgivningen.

Läs om alla terrasserna i Gamla Stan via menyn (menyknappen sitter längst upp till vänster på sidan) eller via väljaren över texterna på sidan.

 Test