Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Elisabeth Ekstrand

Bild på Elisabeth Ekstrand

 

Information om Elisabeth Ekstrand

Född: 1941-3-5, Stockholm
Död: --,

Elisabeth Ekstrand studerade vid Konstfack i Stockholm 1958-1964. Hon började arbeta i sten år 1973, först i Italien i ca 22 år men senare även Kina i 12 år mm. Idag är hon bosatt i Italien men arbetar med konstverk i sten över hela världen, under de senare åren i granit från Afrika och U.S.A.

Ekstrand har även arbetat mycket med marmor från Carrara i Italien och hennes konst kännetecknas av enkla organiska former och fragment med referenser till musik och klassisk skulptur. Hon har även gjort medaljer och mynt.

Offentlig utsmyckning: Kungliga myntkabinettet, Landstinget i Karlskrona, marmorreliefer i tre trappuppgångar för Boverket 1994-1995, Vattenporfylek (Porfyrfontän), marmor och porfyr. Slottsbacken vid entren till Myntkabinettet i Stockholm 1996.

Representerad: Har verk på en mängd landsting i Sverige samt konstverk beställda av kommuner och staten. Hon har även haft många utställningar på välkända gallerier i Sverige samt utomlands. Är representerad på ett antal museer i världen. Idag är hon en av de kunnigaste konstnärerna i sten i Sverige.Test