Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Personer i Gamla Stans historia

Det finns många personer, både aktuella och historiska, som blivit en del av Gamla Stans historia. På www.stockholmgamlastan.se finns det ofta länkar till en kort information om personer som nämns i texterna, det kan vara alla från kungar och drottningar till kända borgare eller andra intressanta figurer. F.n. finns det 323 personer i databasen och vi har för den som är intresserad gjort dem alla tillgängliga via väljaren ovan.

Bild på personerBildkollage. Från vänster Axel von Fersen, Hedvig Eleonora, Gustav III, Guillaume Taraval och Karl X Gustav.

 

Kungar, husägare, präster och tjuvar

På www.stockholmgamlastan.se nämner vi ofta personer i texterna, när vi tycker att dessa personer är speciellt intressanta att beskriva lite närmare så går det att klicka på namnet och läsa en kortfattad s.k. popup med information om personen. Vi har efter förfrågan från våra läsare skapat denna sida där alla personer som nämns på detta sätt går att välja via väljaren högst upp på sidan. Vi har f.n. endast sorterat dem på namn, A-Ö och hoppas det räcker.

F.n. har vi 323 personer i databasen och det är allt från kungar och drottningar till husägare, präster, tjuvar, skojare, handelsmän till ett och annat spöke. Varje person visas på en sida som går att länka till för den som vill berätta för sina vänner (eller ovänner) om denna funktion. Mycket nöje önskar redaktionen.Test