Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Tunnelbanan i Gamla Stan Stockholm

I Gamla Stan finns det en tunnbelbanestation, den ligger vid Mälartorget med adressen Munkbrogatan 6.

Bild på tunnelbanan
Tunnelbanestationen i Gamla Stan. Foto av okänd.

 

Lite info om tunnelbanan och tunnelbanestationen i Gamla Stan

Tunnelbanan är relativt väl utbyggd i Stockholm med över 100 stationer fördelade på 3 linjer, Gröna linjen, Röda linjen och Blå linjen (se bilden nedan). Tunnelbanestationen i Gamla Stan trafikeras av den Gröna- och Röda linjen. Det totala antalet resor per år (år 2015) är drygt 320 miljoner.

Bild som visar tunnelbanelinjerna
Linjekarta © AB Storstockholms lokaltrafik 2017-08-18.

 

För att resa med tunnelbanan krävs en biljett som kan lösas vid alla tunnelbanestationer, antingen i kassan eller vid någon av biljettautomaterna. Det går även bra att köpa biljett för att resa med valfri buss eller Djurgårdsfärjan mellan Gamla Stan och Djurgården. Det finns många olika typer av biljetter, allt från enkelbiljett till årsbiljett. Läs mer om de olika biljettyperna här. Ett annat sätt att betala för bussresan är med en s.k. SMS-biljett, det kräver dock att du först har registrerat ett kreditkort hos Klarna. Ett tredje sätt att betala för bussresan är med ett s.k. SL Access-kort där du laddar in pengar via automaterna (det går bra att betala med kreditkort) i tunnelbanestationen. Ett fjärde sätt är att använda SL:s biljett-app. För att ta reda på vilket av alla sätten som passar just dig rekommenderar vi att du går till tunnelbanestationen och pratar med personen som sitter i kassan, han/hon kan hjälpa dig.

Handikappade kan utan problem resa med tunnelbanan i hela Stockholm, alla stationer och tunnelbanetågen är handikappanpassade. Vill du läsa om hur det är att komma av och på tunnelbanan, ledsagning mm så finns allt på SL:s hemsida här.

Allergiker rekommenderas att sätta sig i de vagnar där husdjur inte är tillåtna, detta framgår via de skyltar som sitter vid varje dörr i tunnelbanetåget.

Husdjur skall resa i de tunnelbanevagnar som har skylt "Husdjur tillåtet" vid dörren på tunnelbanetåget. Djuren skall vara kopplade. På tunnelbanan får du ta med dig handbagage, som handbagage räknas även resväskor som kan bäras. Det är inte tillåtet att ta med sig flyttkartonger, möbler, byggnadsmaterial, saker som är längre än 2 meter, vapen, cyklar, segways mm.

På kartan längre ner på sidan ser du var tunnelbanestationen finns i Gamla Stan.

 Test