Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Taxi i Gamla Stan Stockholm

I Gamla Stan finns det en taxistation, den ligger vid Kornhamnstorg.

Bild på en Taxi
Foto: Taxi Stockholms elbil (Renault Zoe) av Erland Jacobsen/Taxi Stockholm.

 

Lite info om att åka med taxi i Gamla Stan och Stockholm

I Gamla Stan finns det en taxistation, på Kornhamnstorg. Har du inte beställt en taxibil går det bra att ta sig till taxistationen och ta första bästa taxibil som kommer in till stationen. Du måste inte ta den första, du kan ta vilken du vill som står vid taxistationen.

Taxi är säkert att åka i Stockholm avseende priset fr.o.m. 1:a januari år 2015. Då infördes det krav på att en taxi MÅSTE lämna ett bindande pris för färd om jämförelsepriset på resan överstiger 500 kronor. Detta skall överlämnas skriftligt om kunden så önskar. Prisuppgiften skall finnas lagrad i taxibilen i minst 2 dygn efter resan och därefter i sex månader på valfri plats. Detta innebär att ingen resa med taxi kan kosta mer än 500 kronor om inte taxichaffören har lämnat en prisuppgift till kunden, en garanti för att inte bli lurad på mer än max 500 kronor m.a.o. De 3 största taxibolagen i Stockholm är:

 

Taxi Stockholm

Taxi Stockholm har bokningsnummer 08 - 15 00 00 och är det största taxibolaget i Stockholm med ca 1 600 taxibilar. Antalet förare är ca 4 500 varav ca 150 är kvinnor. Bolaget grundades år 1899.

Taxi Stockholm erbjuder en rad tjänster förutom "vanlig taxi", det går att boka en kombibil när antalet väskor är lite större, det går att boka en stor bil för upp till 7 personer och behöver du ta med en cykel eller skidor går det att ordna också.

Taxi Stockholms taxibilar går att betala med kontanter, kreditkort, privatkonto samt faktura för kunder med bolagets privatkort. Det går också att boka taxi via Taxi Stockholms egen app. Läs mer på Taxi Stockholms hemsida här.

 

Taxi Kurir

Taxikurir har bokningsnummer 08 - 30 00 00 och är det näst största taxibolaget i Stockholm med ca 1 000 taxibilar. Bolaget finns i hela Skandinavien varav på 42 orter i Sverige.

Taxikurir erbjuder vissa extratjänster förutom "vanlig taxi", det går t.ex. att boka speciell taxibil för rullstolsbundna. Taxikurirs taxibilar går att betala med kontanter och kreditkort. Det går också att boka taxi via Taxikurirs egen app. Läs mer på Taxikurirs hemsida här.

 

Taxi 020

Taxi 020har bokningsnummer 020 - 20 20 20 och är det tredje största taxibolaget i Stockholm. Bolaget finns i Sverige på tre orter.

Taxi 020 erbjuder en rad extratjänster förutom "vanlig taxi", det går t.ex. att boka speciell taxibil för rullstolsbundna och för skolresor. Taxi 020 taxibilar går att betala med kontanter och kreditkort. Det går också att boka taxi via Taxi 020 egen app. Läs mer på Taxi 020 hemsida här.

På kartan (Google maps) längre ner på sidan ser du var taxistationen finns i Gamla Stan.

 Test