Öppna stäng menyn
En bild på ett stort hus
En bild på ett hus
En bild på ett litet hus
En bild en telefon mm
En bild en karta

Färjor i Gamla Stan Stockholm

I Gamla Stan kan man ta någon av färjelinjerna, Djurgårdsfärjan eller Fjäderholmslinjen från kajen nedanför Tullhuset. Att ta en färja är inte bara ett sätt att ta sig fram utan också en upplevelse då det ger en helt ny vy på Stockholm.

Bild på en färja

 

Djurgårdsfärjan i Gamla Stan i Stockholm

Första Djurgårdsfärjan går från Gamla Stan kl 06:40 på morgonen (vardagar) och sista färjan går kl. 24:00 (vardagar). Under högsäsong går den var 15:e minut 09:00 - 21:00 och därefter var 20:e minut. Båtarna går mellan Gamla Stan och Djurgården via Skeppsholmen. Läs mer på Djurgårdsfärjans hemsida här.

Biljetten är samma som för SL:s tunnelbanor och bussar, du kan m.a.o. använda samma biljett som för dessa. Biljetten SKALL köpas i förväg, du kan INTE köpa en biljett ombord på båtarna. Vi rekommenderar biljettmaskinerna vid båtbryggan eller Gamla Stans tunnelbanestation.

På Djurgårdsfärjan får du ta med dig en cykel utan extra kostnad förutsatt att det finns plats på färjan när alla passagerare har gått ombord.

På kartan längre ner på sidan ser du var båtbryggan finns i Gamla Stan. Notera att det är den korrekt platsen som är markerad, den ordinarie gäller inte p.g.a. ombyggnaden för Slussen under åren 2016-2021.

 

 

Fjäderholmslinjen i Gamla Stan i Stockholm

Första Fjäderholmsbåten går från Gamla Stan kl 10:00 på förmiddagen (vardagar) och sista färjan går kl. 23:00 (vardagar). Den går 1 gång per timma under perioden 30:e april - 4:e september sedan upphör den under vinterhalvåret. Båtarna går mellan Gamla Stan och Fjäderholmarna via Nacka strand. Läs mer på Fjäderholmslinjens hemsida här.

Biljettpriset är (år 2016) 140 kronor för en vuxen, 120 kronor för en pensionär och 70 kronor för ett barn. Biljetten löses i kassan före du gå ombord på båten.

På kartan längre ner på sidan ser du var båtbryggan finns i Gamla Stan. Notera att det är den korrekt platsen som är markerad, den ordinarie gäller inte p.g.a. ombyggnaden för Slussen under åren 2016-2021.

 Test