Öppna stäng menyn

Äta & dricka i Gamla Stan

Välkommen till "Äta & dricka" i Gamla Stan i Stockholm.

I Gamla Stan finns det över 100 ställen att dricka en kopp kaffe eller te med en kaka, äta en god lunch eller middag och under rubriken "Äta & dricka" nämner vi ett urval av dem som erbjuder, enligt oss på redaktionen, någonting extra.

Alla går att hitta via menyn längst upp till vänster på denna sida, under rubriken "Äta & dricka".


Kaféer

I Gamla Stan finns det många kaféer, några är renodlade kaféer medan andra är mera lunchrestauranger som har investerat i avancerade kaffemaskiner och säljer ett begränsat sortiment av kaffebröd och kakor. Vi har valt ut några mer renodlade kaféer som kan vara väl värda ett besök. Läs mer om dessa kaféer här.


Konditorier

I Gamla Stan finns några av Stockholms äldsta konditorier som t.ex. Sundbergs konditori på Järntorget som grundades redan år 1785. Här samlades Stockholms societeten under början av 1900-talet och konditoriet fick smeknamnet "Lilla Börsen" då många börsaffärer gjordes upp i lokalerna. Läs mer om detta konditori och några andra här.


Restauranger

I Gamla Stan finns ett sort antal restauranger, från "vanliga" lunchrestauranger till några av Stockholms mest exklusiva restauranger. För en upplevelse av Gamla Stan kombinerat med god mat finns t.ex. Restaurang KaffeGillet med sin rustika lokaler och 1300-tals valv eller Restaurang Sjätte Tunnan som serverar medeletidsmat med medeltidsunderhållning. Läs mer om dessa restauranger och ett antal andra här.Test